Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 100 Objede Türk-İslam Bilim Tarihi Sergisi’nin açılışında altını çizdi: “Osmanlı, Kıbrıs'ta her alanda büyük izler bıraktı”
Fotoğraflar
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 100 Objede Türk-İslam Bilim Tarihi Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı konuşmada, bu sergiyi gördükten sonra atalarının bilim ve ilimde ne kadar önde olduğunu anladığını; Osmanlı'nın adaya 1571'de geldiğini ve Kıbrıs'ta her alanda büyük izler bıraktığını söyledi.
“Hem ekonomik toparlanma hem sosyal hayat açısından KKTC’nin geleceği için çalışmalar sürecek”
Türkiye’den sonra KKTC’de de bu serginin açılmış olmasının önemini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, katkılarından dolayı Vakıflar İdaresi’ne ve sergiye emek verenlere teşekkür etti ve KKTC'li gençlere de sergiyi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Bugün KKTC’nin geleceği için önemli adımlar atıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yapısını güçlendirmek adına yollardan, sağlığa kadar, dijital dönüşüm anlamında KKTC’nin ekonomik yapısını güçlendirecek çalışmalara şahitlik ettiklerini söyledi. Önümüzdeki süreçte pandemi koşullarının da hafiflemesiyle hem ekonomik toparlanma hem sosyal hayat açısından KKTC’nin geleceği için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, istikrarlı hükümetlerle bunların gerçekleşebileceği temennisini dile getirdi.Doğu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti ile verilen mücadeleye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ecdadın büyük eserlerine yakışır şekilde daha güçlü KKTC vurgusu yaptı.
Konuşmanın ardından serginin açılışı yapıldı ve sergi küratörü Hüseyin Şen, davetlilere sergiyi gezdirdi. Tarihi Bedesten binasındaki serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Faiz Sucuoğlu, bakanlar, milletvekilleri, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Müdürü İbrahim Benter ile vatandaşlar katıldı.
Özenle seçilmiş 100 obje modern sergicilik anlayışıyla geliştirilen tasarımla 31 Ocak 2022 tarihine kadar sergilenecek.