EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan Gösterileri’ni izledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şehit Mehmet Eray İlkokulu ve Değirmenlik İlkokulu’nun 23 Nisan Gösterileri’ni izledi.

Fotoğraflar




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, gösterilerde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesinde gösterdiği direnişin ardından bağımsızlığına kavuştuğunu belirterek, 23 Nisan’ın ülkede kutlanmasın barış, huzur ve güven içinde yaşanılmasının verilen şehitler sayesinde olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 23 Nisan’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği önemli bir gün olduğunu belirterek, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Çocuklara büyük önem ve değer verdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sergilenen gösterilerle bizleri gururlandırmaktasınız. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Çocukların, yarınların umutları ve teminatları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün büyük Türk Milletinin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olarak 104 yıldır bu bayramı kutladığını ifade etti.

Gelecekte barış, huzur ve güven içinde ülkeyi yönetecek ve ülkeye sahip çıkacak çocuklara güveninin tam olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, çocukların yetiştirilmesinde emeği geçen öğretmenleri ve aileleri tebrik etti.