EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 46. Dönem Mesleki Yedek Subay ve Çavuş celbi yemin törenine katıldı

Fotoğraflar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’daki Gülseren Kışlasında düzenlenen 46. Dönem Mesleki Yedek Subay ve Çavuş celbi yemin törenine katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yaptığı konuşmada yemin eden askerlerin, canları pahasına mücadele vererek vatan savunmasında şehit düşmüşlerin evlatları ve torunları olduğunu, TMT’den GKK’ya uzanan kutsal bir görevi ifa ettiklerini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, asker kışlasında edinilen askeri disiplin ve uyulması gerekli kuralların gelecekte ülkede belli mevkilere gelecek kişilerin hayatlarında önemli bir tecrübe olacağının altını çizdi ve askerlerin yetişmesinde katkısı bulunan başta aileleri olmak üzere, komutanlarına ve diğer askeri personele teşekkür etti ve başarı dileğinde bulundu.
 
Kıbrıs’ta bir antlaşma olacaksa bunun bir parçasının da KKTC olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin yaşatılması adına vatani görev sonrası alınacak tüm görevlerde, askerlikte kazanılan disiplin ve başarıların önemli bir katkı olacağını sözlerine ekledi.