Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya’da düzenlenen Uluslararası Turizm Gastronomi Yatırımlar ve Ağırlama zirvesinin açılış törenine katıldı
“Ülke turizminde Kıbrıs Türk Mutfağı önemli bir yere sahip”
Fotoğraflar
Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk mutfak kültürünün tarihi ve sosyal gelişiminin, Osmanlı İmparatorluğu’nun Kıbrıs’ı fethi sonrası Anadolu’nun farklı bölgelerinden adaya gelip, yerleşenlerle başladığını dile getirdi.
Türkiye’nin gastronomide çok geliştiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Osmanlı mutfağının izlerinin görüldüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar; hellimi, şeftali kebabı, ceviz macunu ve birbirinden farklı tatları ile Kıbrıs Türk mutfağını gelişmeye devam ettiğini kaydetti.
Kıbrıs Türkü’nün mücadele yıllarında yenilebilir otların Kıbrıs Türk mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını mutfağı ile de ön plana çıktığını belirtti.