EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, emekliye ayrılan YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, emekliye ayrılan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’i ve Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ı kabul etti.

Fotoğraflar




Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Narin Ferdi Şefik’in avukat yargıç ve Yüksek Mahkeme Başkanı olarak hukuk alanında 43 yıl hizmet verdiğini belirterek, yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür etti, yerine gelen Bertan Özerdağ’a görevinde başarılar diledi.

Narin Ferdi Şefik’in görev yaptığı sürede bağımsız yargı için çalışmalarını sürdürdüğünü ve gerektiğinde ikazlarını yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, emekliye ayrılan Narin Ferdi Şefik’in gördüklerini yorumlaması ve fikirlerini söylemesinin önemine dikkat çekti.

Narin Ferdi Şefik’in tecrübesiyle KKTC hukuk sistemine katkı koymaya devam edeceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kendisiyle istişare etmek istediğini kaydetti.

Adaletin bazen geciktiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yargıç sayısının artırılması ve diğer zafiyetlerin giderilmesi davaların daha hızlı görülmesini temenni etti.

Zafiyetlerin giderilmesi için gerekirse yargı reformunun yapılabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Narin Ferdi Şefik’in de açıkladığı gibi Cumhuriyet Meclisi’nde hukuk komisyonu kurulabileceğini vurguladı.

Mahkemelerde, savcılıkta, mecliste ve diğer devlet kurumlarında hukukçulara ihtiyaç olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, günümüzde güncelliğini yitirmiş mevcut yasaların güncellenmesi ve yeni yasaların çıkması için iyi hukukçular yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, müzakere süreçlerinde hukuk dilinde konuşulmasının önemine dikkat çekerek, iyi hukukçularla çalışmak istediklerini dile getirdi.

KKTC’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olduğunu, Kıbrıs Türkü’nün her zaman hukuka büyük önem verdiğini ve adaletten yana olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, hukukçu Rauf Raif Denktaş, Osman Örek ve Necati Münir Ertegün’ü saygıyla andı. 

Narin Ferdi Şefik de konuşmasında avukat, yargıç ve Yüksek Mahkeme Başkanı olarak uzun yıllar çalıştığını belirterek, bugün itibarıyla görevine veda ederek emekli hayatına başlayacağını söyledi.

Narin Ferdi Şefik, görev süresince verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti, yeni başkan Bertan Özerdağ’a da destek vereceğine inandığının vurguladı. Narin Ferdi Şefik, her dönemin zor olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Tatar’in daha zor bir dönemde görev yaptığını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.