EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hizmete yeni giren Ercan Havaalanı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, incelemelerde bulundu

“Yeni Ercan Havaalanı, KKTC’nin gelişmesine büyük katkı sağlayacak”

Fotoğraflar

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz’da hizmete giren Ercan Havaalanı terminali ve pist açılışının hemen ardından beklenen sıkıntıların yaşandığını ancak zamanla sıkıntıların aşılmaya başlandığını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle tüm dünyada inşaat maliyetlerinin arttığını belirterek, havaalanı inşaatı sırasında yaşanan hangar sorunu ve Covid-19 pandemisinden dolayı havaalanı pisti ve terminalinin hizmete girmesinin geciktiğini ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar; yüklenici firma yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği büyük bir yatırımla hizmete giren yeni havaalanı terminali ve pistinin, bazı Avrupa Birliği ve Doğu Akdeniz’de bulunan ülkelerdeki havaalanlarından daha iyi olduğunu, Türkiye’de ise 4’ncü sırada yer aldığını vurguladı.
 
Ercan Havaalanı’nın eski terminalinin yılda 2 buçuk milyon yolcu kapasitesi olmasına rağmen 4 milyon yolcuya hizmet verdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni terminalin, aynı anda 30 uçağa hizmet verebildiğini ve yılda 10 milyon yolcu kapasitesi olduğunu dile getirdi.
 
Verilere bakıldığında, pandemi öncesi yolcu ve turist sayılarına ulaşmaya başlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, havaalanının tam randımanlı bir şekilde çalışarak, ülkeye hizmet etmesini temenni ettiğine dikkat çekti.
 
Kapasiteye göre arz ve talebin düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, uçak şirketlerinin daha çok sefer düzenlemek için plan yaptığını kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi ziyaret eden İngilizlerin ve Kıbrıs Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı İngiltere’den turist gelmesi için ek seferlerin düzenlenmesinin gündeme geldiğini aktardı.
 
KKTC’yi dünyaya açan ve gelişmiş ülkelerde bulunan bir havalimanına sahip olunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ülke imajı ve algısı açısından hizmete giren yeni havaalanı pisti ve terminalinin önemine vurgu yaptı.
 
Ercan Havaalanı’nda verilecek hizmetlerin, turizm ve yükseköğretime de yansıyacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
 
Havaalanı çalışanlarına görevlerinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanlığı, Sivil Havacılık Dairesi, yüklenici şirket ve hava yolu şirketlerine de verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.