EN

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İbrahim Çapak’ı kabul etti

Fotoğraflar


 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bingöl Üniversitesi eski Rektörü olan ve Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığına atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.  

Yeni görevinde İbrahim Çapak’a başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, çalışmalarında önemli işlere imza atacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.
 
Kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eğitim kurumlarının değerli olduğunu belirterek, bağların güçlenmesi açısından eğitim sektörünün önemli bir noktada olduğunu belirtti. Kırgızistan ziyaretine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini ziyaret ettiğini, orada Fahri Doktora ünvanı aldığını ifade etti.  

Türk Devletleri Teşkilatının bir üyesi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gözlemci üye statü sıfatıyla  Kırgızistan ile birtakım işbirliklerin olabileceği hususunda değerlendirmelerde bulunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan’dan da çok sayıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üniversitelerde okuyan öğrenci olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, öğrenci sayının daha da artması ve ilişkilerin daha da gelişmesi temennisinde bulundu.
İçerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında, temasların ve iletişimin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, bu süreci ve ilişkileri ileriye taşımanın da önemli olduğunu belirtti. Kurulan temasların Türk Devletleri ile varolan ilişkilerin gelişmesine olanak sağladığına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, kurulan bağların; kültürel, sosyal, ticari boyutta, milli değerler ile birlikte birçok alanda kalkınmaya olanak sağlayacağı yönündeki inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin,  Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak her zaman kendi yolunda yürüyeceğinin vurgusunu yaparak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni stratejik konum ve öneminden dolayı “Akdeniz’e açılan bir kapı” olarak nitelendirdi. Son yıllardaki gelişmelere bağlı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  statüsünü daha da somutlaştırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan’da yapılacak olan çalışmalarda bunun vurgulanmasının önemli olduğunu belirtti.

Kabulde, Uluslararası İlişkiler,  Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal da hazır bulundu.