EN

Cumhurbaşkanı Tatar, GMTK’yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazi Mağusa Türk  Maarif Koleji’ni (GMTK) ziyaret etti.

Fotoğraflar




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyarette yaptığı konuşmada, Adıyaman’da meydana gelen depremde İsias Otel enkazında kalarak yaşamlarını yitiren GTMK öğrencileri, öğretmenleri ve öğrencilerin aileleriyle ilgili 26 Nisan’da Adıyaman’da görülecek dava öncesi okulu ziyaret ettiğini söyledi.

Depremin ardından devletin arama kurtarma ve cenazelerin ülkeye getirilmesi konusunda ailelerin yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, deprem şehitliği ile kabirlerin yapıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Mağusa ile özdeşleşen “Şampiyon Melekleri” hiçbir zaman unutmayacaklarını ve adlarının yaşatılması için gerekenlerin yapılacağını anlattı.

İsias Davası’nı izlemek üzere Başbakan Ünal Üstel, diğer yetkililer ve ailelerin Adıyaman’da bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ve gerekli adımların atıldığını kaydetti.

İsias Davasıyla ilgili Türkiye Adalet Bakanı Yımaz Tunç ile görüştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, İsias Davası konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde büyük bir hassasiyet olduğunu kendisine aktardığını ve Türk Yargısı’na güvendiklerini vurguladı.

Kıbrıs Türk tarihinde yaşanan acı olayın tüm ülkeyi etkilediğinde dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, yaraların sarılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Okulun geçmişte olduğu gibi gelecekte de başarılı çalışmalarını sürdüreceğine dair inanç belirten Cumhurbaşkanı Tatar, GTMK’daki süreci iyi yönetip, eğitimin sürmesi için öğrenci ve ailelerin moral ve motivasyonlarını sağlayan öğretmenleri tebrik etti.